27 Aralık 2012 Perşembe

Aile hekimleri, kendi ilçesinde nöbet tutacak

Aile hekimlerinin nöbet tutmalarıyla ilgili ayrıntılar belli oldu. Aile hekimleri, görev yaptıkları mülki sınırlardaki sağlık tesislerinde nöbet tutabilecek.

Yataklı tedavi kurumları, seyyar hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve 112 Acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ücret ödenecek. Hekimlere mesaî saati içinde ise nöbet tutturulmayacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla yayımlanan 'Aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının hastane nöbetleri' konulu genelgede, zorunlu nöbetin ayrıntılarına yer verildi. Genelgeye göre hekimler, görev yaptıkları ilçedeki sağlık tesislerinde nöbet tutacak. Örneğin Şanlıurfa ili Siverek Devlet Hastanesi'ndeki nöbet, ancak Siverek ilçe merkez ile beldelerinde görev yapan çalışanlara yazılabilecek. Ayrıca, sağlık tesislerindeki personel doluluk oranının belli bir yüzdenin altında olması gerecek. Aile hekimliği çalışanlarına mesai saatleri içinde nöbet tutturulmayacak. Aile hekimliği çalışanlarına isteği dışında nöbet tutturulabilmesi için sağlık tesisinin büyükşehir belediye sınırları dışında olması gerekecek. Pratisyen hekim doluluk oranının ve fiilen çalışan pratisyen hekimlerin yüzde 60'tan aşağı olması şartı aranacak. Bu kriterler doğrultusunda ilgili başhekimlik, ihtiyacı belirleyerek personel talebinde bulunacak. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün uygun görüşüyle İl Sağlık Müdürlüğü'nün alacağı onay neticesinde görevlendirme yapılacak. Tek aile sağlığı biriminin bulunduğu aile sağlığı merkezindeki aile hekimliği çalışanlarına nöbet görevi verilmeyecek. Aile hekimliği çalışanlarına mesai saatleri içinde nöbet tutturulmayacak.

Mynet


Aile Hekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder