27 Aralık 2012 Perşembe

Aile Hekimleri Sıkıntıda

30 Ağustos itibariyle Aile Hekimlerine verilerinizi gönderin diye bir resmi yazı ulaşmış değil...

Bakanlık resmi yazı ile 01 Ağustos 2012'den itibaren Aile Hekimlerinin Sağlık-Net'e veri gönderemeyeceğini duyurdu. Bugün 30 Ağustos ve Aile Hekimlerine verilerinizi gönderin diye bir resmi yazı ulaşmış değil.

Bazı AHBS yazılım firmaları Bakanlığın Sağlık-Net'i zaman zaman açtığını söyleyerek programlarında güncelleme yaptılar ve bir kısım Aile Hekimi veri göndermeyi denedi.Ancak başarılı olamadı. Bir kısım veriler gitti, bir kısım gitmedi, bir kısım hatalı gitti. Bakanlıktan bu konuda Aile Hekimlerine ulaşan resmi bir bildirim mevcut değil. AHBS yazılım firmaları destek telefonlarında problemin Sağlık-Net'ten kaynaklandığını söylüyorlar.

Bazı Lisanslı AHBS yazılımlarıda Sağlık-Net'in test aşamasında olduğunu söyleyerek henüz hiç güncelleme yapmadılar.

AHEF yetkililerinin Bakanlığın teknik ekibi ile görüşmelerinde de sorunun  Lisanslı AHBS yazılım firmalarında olduğu söylendi.

Sonuç olarak Aile Hekimleri verilerini gönderemedi. Ay sonu geldi performans hesaplaması yapılacak, Aile Hekimleri huzursuz.
Bebek  ve yeni hasta ataması 1 aydır yapılamıyor, 1.basamak sağlık hizmeti aksıyor, sistem çökmüş durumda.
ESK çalışmıyor, hastaların bilgilerine ulaşılamıyor; Aile Hekimleri hergün raporların,sorumlulukların altına imza atıyor, gereksiz ve ciddi riskler alıyor.
Konya Yunak gibi yerlerde Aile Hekimleri nöbetlerle uğraşırken birde Sağlık net problemleri Aile Hekimlerini çileden çıkardı.
AHBS yazılımlarına lisans veren yetkililer şimdi onları suçluyor ama yaptırım uygulamıyor.

AİLE HEKİMLERİ SIKINTIDA! ÇÖZÜM BEKLİYORLAR !

Kaynak: AHEF


Aile Hekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder