24 Aralık 2012 Pazartesi

Aile Sağlığı Merkezi Online Randevu Sistemi hakkında bilgi

Aile Sağlığı Merkezi Portalı (www.asmmiz.com)’da daha önce yapılacağını duyurduğumuz Online Randevu sistemi aktif hale gelmiştir.

Merhaba,

Aile Sağlığı Merkezi Portalı (www.asmmiz.com)’da daha önce yapılacağını duyurduğumuz Online Randevu sistemi aktif hale gelmiştir. Online Randevu Sistemi'nde yapılması gereken tanımlamalar ve nasıl çalışacağı ile ilgili bilgiler aşağıdadır;

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim1.jpg

1. Randevu planı yapılan ı tarihleri listeler. Buradaki tarihlerin sayısını belirleyebiliyorsunuz. Bunu Randevu Ayarları bölümünden yapılıyor.

2. Eğer Otomatik Yenileme kutusu işaretliyse 2 dakika ara ile bulunduğunuz menüdeki bilgileri günceller.

3. Seçmiş olduğunu tarihe ait randevu planını gösterir. Buradan saat diliminin durumunu alınmış saat dilimlerini kalan saat dilimlerini gösterir. Alınmış bir randevu dilimi buradan redde bilirsiniz. Pasif veya Aktif yapabilirsiniz. Bu işlemler Şekil a , b ,c gösterilmektedir.

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim2.jpg

Şekil a:Reddetmek istediğiniz saat dilimi seçtikten sonra saat dilimin Ret Nedenini soran bir bilgi penceresi çıkacak buradan nedenini yazıp EVET dediğinizde saat dilimi reddedilmiş olur ve Hastaya Bilgilendirme Maili gönderilir.

 Reddedilecek Dolu Saat Dilimi

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim3.jpg

Şekil b: Tarihe göre alınmış randevu bilgisini Reddetmek.

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim4.jpg

Şekil c: Uygun Saat dilimini seçip uyarı mesajına onaylandığında saat dilimi Pasifleştirme veya Aktifleştirme işlemi yapılabilir. (Not:Dolu Saat Dilimin Pasifleştirilemez.)

  Pasifleştirilecek Aktif Saat Dilimi      Aktifleştirilecek Pasif Saat Dilimi

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim5.jpg

4. Seçmiş olduğunuz tarihte hasta tarafından onaylanmış randevu bilgisini Silen hastaları listeler.

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim6.jpg

5. Aya göre randevu planları düzenlemeye yarar.( Not: Saat dilimine randevu alındıysa Silme ve Düzenleme yapılamaz.)

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim7.jpg

6. Web Servis işlemleri kullandığınız Aile Hekim programı için gereklidir. Kullanıcı Adını Şifresi, Web Servis Adresi, Kullanma Kılavuzu program sağlayıcısına verilmelidir. (Not: Web Servis Kullanıcı Adı ve Şifresini değiştirdiğinizde kullanmış olduğunuz Aile Hekim program sağlayıcısıyla irtibata geçip bildirmelisiniz. Aksi halde randevu bilgilerine ulaşamazlar. )

src=http://www.saglikaktuel.com/file/resim8.jpg

Gösterilecek Tarih Sayısı: Gösterilecek tarih hastanın kaç günlük randevu bilgisini görmesini sağlar.

İptal Etme Sayı: Hasta ayni gün içerisinde belirlediğiniz sayı kadar onaylanmış randevuları iptal edebilir. İptal ettiği randevular randevu sayfasında Randevu Bilgisini Silenler bölümünde görebilirsiniz.

Otomatik Onaylama: Bu kutucuk işaretli olduğu zaman hasta randevu aldığı zaman sizin ekranınıza onaylanmış olarak düşer.

7. Seçilmiş tarihe ait alınmış Tüm randevu bilgilerini gösterir.

Menü:

Onaylanmış hastaları bilgisini Excel formatında bilgisayarına kaydeder. Bu kaydedilmiş Excel dosyası kullanmış olduğunuz programınıza gerekli eklemeler yapılarak hasta listeni kullanmış olduğunuz programa aktarma yapıla bilinir.

Onaylamış hastaları Xml formatı olarak ekran gösterir.

Onaylanmış hastaları Xml formatında bilgisayarına kaydeder. Bu kaydedilmiş Xml dosyası kullanmış olduğunuz programınıza gerekli eklemeler yapılarak hasta listeni kullanmış olduğunuz programa aktarma yapıla bilinir.

Seçili tarihteki randevuların tümünü onaylamaya yarar. Onaylandığında hastaya mail olarak bildirilir.

Seçili hastanın randevu bilgisini reddeder. Reddettiğiniz randevu bilgisini hastaya ret açıklaması ile mail olarak bildirilir.

Seçili hastanın randevu bilgisini onaylar. Randevuya ait bilgi hastaya mail olarak bildirilir.

Hastaya randevu bilgisini Mail olarak tekrar göndermek için kullanılır.

Bu mailin ekinde;

1. Yukarıdaki bilgileri içeren PDF dosyası (Hekim Yardım Kılavuzu.pdf)

2. Hastaların nasıl randevu alacaklarını gösteren PDF dosyası (Hasta Yardım Kılavuzu.pdf)

3. Online alınan randevuların programınıza entegre olabilmesi için yazılım firmalarına göndereceğiniz bilgileri içeren PDF dosyası (Yazılım Firmaları randevu entegrasyonu için yardım kılavuzu.pdf)

Yer almaktadır.


Aile Hekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder