26 Aralık 2012 Çarşamba

Damacana skandalı cumaya açıklanıyor

Sağlık Bakanlığı damacana sularla ilgili 81 ilde yapılan çalışmaların sonuçlarını cuma günü web sitesinde açıklayacak. Sağlıksızı da var, fahiş fiyatla satılanı da...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, damacana sularla ilgili 81 ilde yapılan çalışmaların sonuçlarının cuma günü Bakanlığın web sitesinden duyurulacağını söyledi.

Gazi Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Ünitesi'nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Akdağ, törenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Sağlık Bakanlığı'nın damacana sularla ilgili incelemelerine ilişkin soru üzerine Akdağ, “Bütün içme sularıyla ilgili olarak, ister musluk suyu, ister damacana olsun, vatandaşlara takdim edilen sularla ilgili öteden beri denetimlerimiz yapılıyordu. Bu sene yaz çok sıcak geçti. Yaz olması nedeniyle de takiplerimizi sıkılaştırdık” dedi.
Bir televizyon kanalında yayın olduğunu belirten Akdağ, “Bu yayınlardan sonra mesele daha hassasiyetle takip edilmeye başlandı. Özellikle dolum tesisinde sorun tespit ettiğimiz 5 firmaya yaptırım uyguladık. Bunlar iyileştirme çalışması yapacaklar. Tekrar yapılan incelemelerin ardından iyileştirme görülürse satışa müsaade edeceğiz. İyileştirme olmazsa, ruhsat iptaline kadar gidilecek” diye konuştu.

Dolumda sorun olmaz ama satışta olur

Dolum tesisinde olmasa da satışta problem olabileceğini kaydeden Akdağ, satış konusundaki problemleri de bakanlığın web sitesinden yayınlayacaklarını dile getirdi. Akdağ, "81 ilde yaptığımız çalışmaların sonuçları Cuma günü web sitesinden yayınlanacak. Uygunsuz depolanmadan dolayı çıkmışsa bununla ilgili yaptırımlar da olacak" dedi.

Akdağ, kozmetik ürünleriyle ilgili aynı yaptırımların da uygulanacağını vurguladı. Problem görülen markaların piyasadan çekildiğini belirten Akdağ, “Çok önemli bir ceza varsa para cezası yaptırımları var. Yerine göre imalatın durdurulması yaptırımları var” açıklamasında bulundu. Bunlar piyasa gözetim denetimi adı altındaki yöntemin sonuçları olduğunu kaydeden Akdağ, insan sağlığına nerede zarar gelecekse orada piyasa gözetim denetimi yapılacağını ifade etti.

Vatandaşa ve medyaya bu konularda görev düştüğünü dile getiren Akdağ, “Uygunsuz şartlarda fahiş fiyatlarda satılan ürünler var. Vatandaş da biraz dikkatli olmalı. Sürekli duyurular yapıyoruz. Basın da bir takım şarlatanlara fırsat vermemeli. Bu işi sadece hukuki yaptırımlarla çözmek doğru değildir” ifadesini kullandı.


Aile Hekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder