25 Aralık 2012 Salı

Obezite ile mücadeleye start verildi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Atatürk Orman Çiftliği tesislerinde düzenlenen basın toplantısıyla obeziteyle mücadele için başlatılan kampanyayı tanıttı.

Habere Ait Resimlerini Görmek İçin Tıklayınız

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Atatürk Orman Çiftliği tesislerinde düzenlenen basın toplantısıyla obeziteyle mücadele için başlatılan kampanyayı tanıttı. Toplantıya TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun da katıldı.

Şişmanlık ve hareketsizlik konusunun toplumun gündemine sokulması gerektiğini, Dünya Sağlık Örgütü'nün çalışmasına göre dünyada her yıl 3 milyona yakın insanın aşırı kiloya bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini vurgulayan Recep Akdağ, obezitenin tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık sorunlarına yol açtığına dikkati çekti.

Kendisinin de kilo vermek için çaba gösterdiğini bildiren Akdağ, ''Son bir yılda 10 kilo verdim. 80 kiloya kadar çıkmıştım. Vücut kitle indeksim 30'a kadar çıkmıştı. 10 kilo verdim. Şimdi vücut kitle indeksim 27. Birkaç ay içinde 25, hatta biraz daha altına indirmek için 5-6 kilo vereceğim'' dedi.

Bakan Akdağ, obezite ile mücadele için hazırlanan kamu spotu ve afişlerin tanıtımını yaptı. Kamuoyuna şu mesajları verdi:

Sabah tartılıp ölçülen kilo boya bölündüğünde çıkan sonuç 25'in üstündeyse kilo fazlanız var, 30'un üstündeyse de obezsiniz demektir, dikkat etmeliyiz.Kilo verebilmek için günde 10 bin adım atmalıyız.Vücut kitle indeksimiz yüksekse tükettiğimizden daha az kalori almalıyız, tıka basa yememeliyiz.Piyasada dolaşan bir dolu diyet ve egzersiz önerisi var. Bu diyetler konusunda dikkatli olmalıyız.Tam buğday unundan yapılan ekmek tüketmeliyiz.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsatlı ürünlerin ilaç olarak algılamamalıyız.

Sağlıklı beslenme ile ilgili bilgilere www.beslenme.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Sağlık Aktüel


Aile Hekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder