26 Aralık 2012 Çarşamba

Aile Hekimine bir görev daha "Askerlik için sağlık muayenesi"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Askerlik Şube Başkanlığı tarafından yapılan uygulama ile askerlik için sağlık muayeneleri aile tabipleri tarafından yapılacak.

Siverek Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen seminere ilçe merkez ve köy aile hekimleri katıldı. Seminerde, hekimlere Askerlik çağına giren yükümlülerin sağlık muayenesi yapmakla görevli aile hekimleri ile sivil tabipler için hazırlanmış bilgi broşürü dağıtıldı.

Seminerde konuşma yapan Siverek Askerlik Şube Başkanı Yarbay Salih Çiçek, sağlık muayenelerini hatasız olarak yapılmasının sağlanabilmesi için yasal mevzuatta yer almayan veya tereddüt edilen hususlar hakkında bilgiler vererek geçtiğimiz günlerde psikoloji sorunları olan bir hastadan örnekler verdi.

Bir basın mensubunun Askerlik Şubesi'nin önünde oluşan kalabalıklar sona erecek mi sorusuna Askerlik Şube Başkanı Yarbay Salih Çiçek muayene için şubeye hiçbir vatandaş gelmeyecek aile hekimleri muayeneyi yapacak bu demektir ki şubenin önünde artık uzun kuyruklar oluşmayacak.

1993 doğumlular ile büyüklerin yılsonuna kadar muayenelerinin yapılması gerektiğini hatırlatan Yarbay Çiçek, muayene olmayanlar için para cezası uygulanacağını belirtti.

(A. Uğurlu - İLKHA)


Aile Hekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder