24 Aralık 2012 Pazartesi

Anne sevgisi zekayı artırıyor!

Üç yaşındaki 2 çocuğun beyin filmlerindeki fark şoke etti. Bilim adamları: Sebebi, annelerin muamelelerindeki sevgi ve alaka ile ilgili...

Bilim adamları tarafından yayımlanan 3 yaşındaki iki çocuğun beyin filmleri, görenleri şoke etti. İki beyin arasında büyüklük konusunda muazzam fark olduğu görülürken, büyük olan beyinde daha az leke ve daha az karanlık bölge olduğu fark edildi. The Sunday Telegraph gazetesindeki habere göre, büyük olan beyin, annesi tarafından ihtimamla bakılan normal bir çocuğa, küçük beyin ise annesi tarafından son derece ihmal edilen bir çocuğa ait. Araştırmacılar, küçük beyinde diğerinde olan en temel bölgelerin bulunmadığını ifade ettiler. Büyük beyne sahip olan çocuğun ileride daha zeki olacağı, sosyal maharetlerinin de daha fazla olacağı kaydedildi. Küçük kalmış beyne sahip çocuğun ise uyuşturucu müptelası olma, suç işleme ihtimalinin daha fazla olduğu dile getirildi. Keza bu çocukta akıl hastalıkları ve ciddi sağlık problemleri başgöstermesi de ihtimal dahilinde.


10.30.2012an.jpg

BEYİN FİLMİ
Bilim adamlarına göre, sevgi ile büyüyen çocukların beyinleri büyük ve normal gelişirken, sevgisiz çocukların beyinleri ise daha küçük kalıyor.


Aile Hekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder